Inhägnad åt katten

Katter mår bra av att vara ute. De får stimulans av ljud och saker som händer och som grädde på moset får de även sol och friskluft. Men ibland kan man inte eller vill inte, ha katten lös ute, så vad gör man då? Jo man kan ha den i koppel eller göra en inhägnad till katten.

cat leash

Katter behöver stimulans och aktivering, så att låta dem vistas ute kan vara en viktig del för att få en harmonisk katt. Men som skrivet i ingressen, kanske det inte finns någon möjlighet att ha den lös ute. Att lära katten gå i koppel är fullt möjligt, men kan lika gärna vara en helt omöjlig uppgift.

Likt hundgården kan man bygga en kattgård. Bor du i lägenhet, kanske du har tillgång till en balkong och kan sätta upp ett nät runt balkongen, så att den inte kan smita, trilla ner eller bli tagen av en rovfågel.

Har du hus, kan du bygga en kattgård med anslutning till ett fönster eller en kattlucka, så att katten själv får välja när den ska vara ute eller inne. Tänk på att under vintern ska det finnas ett varmt ställe för katten att krypa in i, en kattkoja. Det är också mycket klokt att sätta ett nät uppåt, då katter är extremt bra klättrare och kommer att ta sig ut den vägen annars och om inte annat är det ett bra skydd mot rovfåglar.