Gå kurs med din hund

Att gå en kurs med din hund är en väldigt bra idé, av flera anledningar. Det ger er båda en bra chans att träna in några väldigt användbara kommandon.

Exakt vad ni får lära er beror förstås på vilken typ av kurs ni anmäler er till. Det finns valpkurser, men även kurser i allmänlydnad. Dessutom finns det kurser ni kan gå för att träna på spår, sök eller klickerträning. Du kan klicka dig vidare här för att se fler möjligheter om du vill träna vidare med din fyrbenta vän hemma efter kursen.

Andra orsaker

Förutom att ni får lära er nya saker på hundkursen, ger den er också en utmärkt möjlighet att stärka er relation. Om du till exempel vill att hunden ska komma på inkallning, är det viktigt att den har förtroende för dig. Förtroendet kommer ni naturligtvis att bygga upp hemma, men även när ni deltar i roliga aktiviteter tillsammans.

Så väljer du rätt kurs

Det skiljer mycket mellan olika hundkurser, vilket gör att du behöver vara omsorgsfull när du väljer. Fundera över vad det är ni vill träna på, och vilken metod ni vill använda. Se till att välja en av de kurser som matchar era önskemål, med en kunnig och inspirerande kursledare.