Bra att ha åt katten

När man skaffat katt finns det ett antal saker man bör skaffa, vissa är ett måste andra är saker som kanske katten kan ha användning av.

8556664-british-shorthair-cat-with-basic-equipment

Kattlåda

Ett måste för alla kattägare. Det finns väldigt många modeller att välja mellan, men i grund och botten är frågan om man ska ha en med eller utan tak. Tak kan ge katten en privatare toalett upplevelse, men katter är ofta mer villiga att gå på lådan om den inte har tak.

Klösbräda

Alla katter ska ha möjligheten till att klösa, om man inte ger den det riskerar man att katten tar friheten med andra möbler istället och slutresultatet av det är aldrig bra för möbeln i fråga. Det finns även klösträd som ger katten krypin och ställen att hoppa upp och ligga på.

Halsband

Ett halsband kan vara en bra idé för många utekatter, vissa kan få för sig att traska ganska långt bort från hemmet och då är det bra om det finns ett sätt för andra att se att det inte är en vildkatt. Många ägare väljer även att sätta sitt namn eller adress på halsbandet, på så sätt kan man lättare få tillbaka katten om den skulle plockas upp av någon annan.

Transportväska

Förr eller senare kommer man att behöva göra ett besök hos veterinären, varse sig det är för att katten måste kastreras/steriliseras, för att den gjort illa sig eller blivit sjuk. När det väl händer måste man ha ett sätt att säkert frakta katten till och från veterinären. Det finns väskor och burar i många olika modeller, köper man en modell när katten fortfarande är liten kan det ibland vara svårt att veta hur stor den kommer att bli som fullvuxen, så se till att den får tillräckligt utrymme så slipper man nog köpa en ny senare.